Bak van Patrick Vos

Hallo allemaal.
    Wij zijn Patrick en Marianne Vos en hebben twee dochters, Daniëlle en Sabine.
    Bij ons draait alles om water.
    We vertoeven graag op het water, bij Patrick een aangeboren “afwijking” als schipperszoon zijnde.
    Daniëlle heeft verschillende zeildiploma’s, een eigen zeilbootje, en is hulpinstructrice bij WSV Ascloa in Asselt.
    Patrick zwemt ook wekelijks bij Reddingsbrigade Aoreven in Heythuysen, samen met Daniëlle die ook daar hulpinstructrice is.

Toen Patrick en ik ons leerde kennen, werd Patrick al besmet met het aquariumvirus, daar ik thuis ook opgegroeid ben met een mooi aquarium, een gezelschapsbak.
    Toen wij ons eigen huisje gevonden hadden, kwam er al snel ook bij ons een aquarium te staan.
    We hebben ondertussen verschillende aquaria gehad, begonnen met gezelschapsbak, en deze hebben ook op verschillende plaatsen in huis gestaan.
    Nu hebben we een aquarium van 2.40 m X 60 X 60. In de woonkamer staan, een bak van 0.95 X 40 X 40 in de serre, en een vijver met waterloop in de tuin.

Ook wij hebben veel pech gehad met onze bakken, waren ook nog Beetje groentjes op dit gebied.
    Plotselinge ziektes en sterfte in het aquarium, een bak die begon te roesten, was een ijzeren achterwand enz.
    Ongeveer 12 jaar hebben we dit aquarium staan in de woonkamer.
    Patrick heeft er een mooie ombouw omheen gebouwd.

Omdat we steeds pech hadden met onze bakken, zochten we naar een vereniging, en of zoiets wel bestond in Roermond.
    Patrick had ooit eens een visitekaartje gekregen van Nel van Nieuwenburg in de tijd dat Aquariumvereniging nog in de Donderie zat, maar nooit iets mee gedaan.
    Toen we het helemaal niet meer zagen zitten met ons aquarium, dacht hij ineens aan dat kaartje wat hij altijd bewaart had.
    Zodoende zijn we bij deze vereniging terecht gekomen, en waar we nu dus nog steeds bij zijn.
    De mensen van de vereniging hebben ons zo fijn geholpen met alles, iets wat in deze vereniging één van de belangrijkste zaken is, mensen met een aquarium, vijver, terrarium, helpen tot een goed en mooi resultaat te komen.

Zodoende zijn we uitgekomen bij een cichliden aquarium met vissen uit het Malawi meer.
    De vissen die we nu in de grote bak hebben zitten zijn de volgende:

1 X Copadichnomis Borleyi Kadingo Red Fin
    3 X Pseudotropheus heteropictus
    1 X Aulonocara Red Rubin
    5 X Dimidiochromis Compressiceps
    2 X Synadontis Nyassa (meerval)
    1 X Labictochromis Caeruleus

De achterwand en zijwanden zijn gemaakt van polyurethaan isolatieplaten, die door Patrick voorzichtig behandeld zijn met een gasvlam om structuur in te maken, en zwart gekleurd.
    De inrichting is gedaan met keien en stenen van maansteen, en op de bodem ligt grof metselzand.

Er zit een Cock binnenfilter in, geheel uit glas, met drie kamers.
    Vandaag is deze vervangen, door weer zo’n zelfde filter, maar van dikker glas als eerst en iets groter gemaakt, daar de oude filter kapot gegaan was.
    Dit hield dus in, dat Patrick het hele aquarium geheel leeg gemaakt heeft, dus water, vissen, stenen en zand verwijderd.
    Oude filter eruit, nieuwe er weer in geplaatst, en alles weer geheel opnieuw ingericht.
    Zie mee geleverde foto’s van dit project.