• Malawi aquarium

  Malawi aquarium
 • Malawi

  Malawi
 • Waterval

  Waterval
 • Siervijver

  Siervijver
 • Vijver oever

  Vijver oever

  Alweer een vijver opgeleverd als goede doel

  62

  In de zomer hebben we met behulp van John Frencken, Leon Lupsen en John Geven een vijver opnieuw ingericht.
  De vijver was totaal overwoekerd en de eigenaar zag door de bomen het bos niet meer. Ik heb hem voorgesteld om de hele vijver leeg te halen met grof materieel en daarna opnieuw in model te brengen. Deze vijver bezit een kleibodem en geen folie. Dus ideaal om grof te kunnen graven en baggeren. Het slib zat 60 cm diep. De eigenaar met zijn vriendin hebben het grove werk gedaan en alle slib eruit gehaald samen met Leon en John G.
  Nadat de vijver helemaal was schoongemaakt, werden de contouren van de nieuwe vijver uitgezet. Vervolgens zijn de planten gekocht, ruim 400 potjes (niet bij de winkel gekocht). De vijver is langzaam volgelopen met grondwater en uiteindelijk zijn de planten (monnikenwerk) erin gezet. Dat was een mega operatie, maar met de hulp van John F, Leon, John G en beide eigenaren hebben we de klus kunnen klaren. Een heuse brug verbindt de beide oevers met elkaar. De afmetingen van de vijver zijn: 11m x 20m x 1,5m. Naast deze grote vijver bevindt zich nog een kleinere vijver, die de eigenaren naderhand zelf gaan aanpakken.

  Binnen 1 week was de vijver kraakhelder en gaven de eigenaren aan dat ze dit nog nooit zo helder hadden gezien. De planten groeien als kool,zeker op de kleigrond als voedingsbodem.

  Eind oktober zijn er nog 100 goudvissen ingezet, deze zijn gesponsord door een van onze leden, waarvoor hartelijk dank.

  Namens de eigenaren van de vijver mag ik iedereen hartelijk bedanken voor het geweldige eindresultaat.
  In de fotorapportage zien jullie een impressie van het werk aan deze vijver.

Naar start